20 Kasım 2012 Salı

Öldü Sanıp Morga Atmışlardı



Kör olma tehlikesiyle yaşadı yıllarca



Geçirdiği by pass ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan arabesk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.Gürses'in hastanede yaşam mücadelesi vermesi yıllar önce yaşadığı bir olayı akıllara getirdi. Sanatçı 1978'te Tarsus'tan Adana'ya giderken, ağır bir trafik kazası geçirdi. Kazada Gürses'in de şoförle birlikte öldüğü sanıldı ve sanatçı Adana'da morga konuldu.

Ancak morg görevlisi bacaklarının kıpırdadığını gördüğü Gürses'in yaşadığını anlayıp dışarı çıkardı. Bir dizi ameliyat geçiren Gürses'in beynine plaka takıldı, koku alma duyusunu neredeyse tamamıyla yitiren Gürses'in işitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördü. 

Ancak yıllardır kafasına alacağı en ufak darbede kör kalma hatta ölüm korkusuyla yaşayan, hiç dinmeyen baş ağrılarıyla mücadele eden Gürses kaderine karşı koyup Türkiye'nin en ünlü ses sanatçılarından biri oldu.Şimdi Gürses'in plakçısı Muhteşem Candan başta olmak üzere yakın dostları "O daha önce morgtan kurtulmuş bir adam, ölüme yine meydan okuyacaktır" yorumunu yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder